سمینار دیابت و روزه داری

برگزاری سمینار آموزشی دیابت و روزه داری در سالن آمفی تئاتر دانشکده پرستاری

ماه مبارک رمضان، ایام برقراری تعادل جسم و روحمان؛ ایامی که طی آن، تلاش می‌کنیم تا ”زیاده‌روی‌ها و سهل‌انگاری‌های“ طول سال را، به ”توجه و تمرکز بر جسم و روح“ تبدیل نماییم که خود، از اهداف مهم روزه‌داری است.

بدون شک، اگر آماده سازی برای روزه‌داری ماه مبارک رمضان، قبل از شروع این ماه آغاز گردد، نتایج پایدارتری به دنبال خواهد داشت و از همین روست که در کتب ادعیه، به تناوب و در برخی روزها، روزه‌داری در ماه‌های رجب و شعبان توصیه گردیده است. دیابتی‌های عزیز نیز از این قاعده می‌توانند پیروی نمایند.

در همین راستا در روز سه شنبه مورخ 18 تیر 1392 سمیناری تحت عنوان « دیابت و روزه داری » به همت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان و بسیج جامعه پزشکی، با مشارکت واحد دیابت مرکز بهداشتی درمانی گلابچی، واحد مبارزه و پیشگیری از بیماری های غیر واگیر حوزه معاونت بهداشتی در سالن آمفی تئاتر دانشکده پرستاری با سخنرانی سرکار خانم دکتر مرادی و جناب آقای دکتر افشار برگزار گردید.

در ابتدا دکتر افشار به بیان اهداف و برنامه های واحد دیابت گلابچی پرداخت و از مسئولین محترمی که همکاری جهت کمک به این گروه خاص را دارند تقدیر و تشکر بعمل آورد. وی افزود: در حال حاضر مرکز دیابت گلابچی به بیماران تیپ یک و دو خدمت رسانی می کند و تا به حال گام های مثمرثمری در جهت کنترل قند خون بیماران برداشته است.

در ادامه خانم دکتر مرادی اظهار داشت: حفظ مقدار قند خون در حد طبیعی (140- 60 میلی‌گرم درصد)، هدف درمان دیابت است زیرا افزایش دراز مدت قند خون، سبب بروز عوارض دیابت می‌شود که در آن صورت، درمان دیابت بسیار پرهزینه و گاه غیرممکن خواهد شد. وی افزود: افراد دیابتی که از آموزش‌های لازم برخوردار شده‌اند به خوبی قادرند تشخیص دهند که آیا می‌توانند روزه بگیرند یا خیر. زیرا این افراد طی آموزش‌های خود دریافته‌اند که به کدام گروه از دیابتی‌ها تعلق دارند و در مورد شرایط روزه‌داری در هر گروه حتماً با پزشک خود مشورت می‌نمایند. به عبارت بهتر، دیابتی که روزانه قند خون و یا قند ادرار خود را در منزل مورد آزمایش قرار نمی‌دهد، احتمالاً قادر به روزه‌داری نخواهد بود!

خانم دکتر مرادی همچنین توصیه هایی به افراد تحت درمان با انسولین، افراد تحت درمان با داروهای خوراکی (قرص(و افرادی که بدون دارو قند خون خود را کنترل می‌نمایندداشتند.

در این جلسه که برای بیماران دیابتی تیپ 1 و 2 برگزار گردید، 150 نفر از بیماران دیابتی به همراه خانواده هایشان حضور داشتند.

ساعت : 8:52 -  روز  : یکشنبه  - 17 /  6 / 1392 /  شماره خبر : 31 / تعداد نمايش :324